Glass til kjøkkenbenk

 In Nyheter
Det er flere fordeler ved å bruke glass fremfor fliser til ditt kjøkken.
  • Lettere å rengjøre veggen – trenger ikke å ta hensyn til flisefuger.
  • Mulighetene ved design – du kan bruke våre design, noe du har laget selv eller kanskje du har et bilde som kan brukes?
  • Enkelt å montere – glasset leveres ferdig med hull til skruer og stikkontakter. Om ønskelig så kan vi både ta oppmåling og montering.
Til glass over kjøkkenbenk så anbefaler vi 6 mm herdet glass.Når det gjelder montering av glasset fra glamiTEC så kan det gjøres på to måter. Enten så limer vi glasset eller det skrues fast. Dette må bestemmes når bestillingskjema blir sendt inn slik at glasset blir laget riktig til ditt behov. Om du f.eks. vil at glasset skal limes, men etter en liten stund bestemmer deg for at du vil heller skrues så er det ikke mulig. Herdet glass kan ikke bearbeides i etterkant. (Les mer om dette under fakta om herdet glass).
I bunn så bruker vi vår egen designet aluminiumslist som fuges mot benkeplaten. Vi fuger under for at det ikke skal komme smuss og fuktighet mellom list og benkplate.
Ta gjerne kontakt med oss om det er spørsmål her du ikke får svar på eller om du bare er nysgjerrig på hva vi gjør.
Litt fakta om herdet glass (hentet ut fra glassportalen.no):
 
Ved en varmeprosess med kontrollert avkjøling kan glass herdes. Glasset tilføres kontrollerte spenninger. Glass blir da 4-5 ganger sterkere enn vanlig glass i samme tykkelse. I tillegg vil det ha langt større motstand mot varmebelastninger.
Det er allikevel en del ting som må passes på. Etter at glasset er herdet lar det seg ikke bearbeide. Det kan ikke slipes, skjæres eller bores hull i. Alt dette må skje før herding. Dersom glasset blir utsatt for skarpe slag som er så kraftige at det blir hull i glassoverflaten vil det inntre brudd. Herdet glass er også utsatt for kantskader dersom de ikke er montert riktig. Får glasser store skader i kanten kan det føre til at det granulerer. Skulle så galt skje, vil spenningene i glasset utløses og resultatet blir mange små glassbilter som kan forårsake ubetydelige skjærskader, særlig sammenlignet med vanlig glass som får lange sylskarpe spisser. Derfor er herdet glass klassifisert som sikkerhetsglass.
Herdet glass knuser ikke, det granulerer i små glassbiter. Et spørsmål som går oftest er om herdet glass kan ”eksplodere” uten ytre påvirkning. Svaret er at det kan det ikke.
I noen ytterst få tilfeller kan dette skje, men all erfaring viser at glasset ved bruk har blitt utsatt for skader.
Recent Posts

Start typing and press Enter to search